3 tips hoe u energie bespaart met rolluiken

3 tips hoe u energie bespaart met rolluiken

Kosten besparen door het energieverbruik laag te houden? Het is meer dan ooit belangrijk in ons dagelijks leven. Te veel en onnodig energie verbruiken, raakt ons in de portemonnee. Daarom zijn we op zoek naar alternatieven: zonnepanelen, spouwmuurisolatie of een warmwaterpomp.

Waar u misschien niet direct aan heeft gedacht zijn rolluiken. Deze dragen zeker een steentje bij om het energieverbruik te verminderen. Zowel in de winter als in de zomer.
In dit blog beschrijven we wat rolluiken voor u kunnen bijdragen.

1. Rolluiken houden warmte in huis

Hoe houden we het zo behaaglijk mogelijk in huis tijdens de winter? Door de kachel hoger te zetten, maar dat is iets wat we eigenlijk niet willen. Denk daarom aan alternatieven om te zorgen dat het minder snel afkoelt in huis. Wanneer rolluiken overdag naar beneden zijn, zorgen zij dat warmte minder snel ontsnapt via de ramen.

Zodra rolluiken naar beneden zijn, zorgt dit voor een luchtlaag tussen het glas en het rolluik. Deze “vastzittende” lucht heeft een isolerende werking. Hierdoor heeft u minder kou-verlies bij de ramen. Dit scheelt aanzienlijk in de stookkosten.

2. Rolluiken met hoge isolatiewaarde

Is het u wel eens opgevallen dat bij veel producten isolatiewaardes worden vermeld? Bij ramen ziet u dit bijvoorbeeld bij dubbelglas vermeld staan. Ook isolatieplaten vermelden deze waardes. Dit is bij rolluiken niet veel anders.

Sommige rolluiken zijn specifiek ontworpen om de thermische isolatie van een huis te verbeteren. Dubbelwandige aluminium lamellen met een laag isolatiemateriaal. In combinatie met de reflecterende laag aan de buitenkant zorgt dit voor een duidelijk isolerende werking.

3. Gebruik automatische rolluiken

Wat werkt tegenwoordig niet automatisch? De lampen, de kachel en de vaatwasser. Zo ook rolluiken. Deze zijn voorzien van een elektrische motor waarmee u het handmatig of automatisch kan laten zakken.

We adviseren gebruik te maken van de automatische functie. Hiermee stelt u een tijd in of u maakt gebruik van de bewegingssensor. Gaat de zon onder? Dan gaan de rolluiken naar beneden, waardoor de kou zoveel mogelijk wordt verdrongen. Weer zo’n energiebesparende handigheid.

Wilt u meer weten over de energiebesparing met rolluiken? Bezoek dan eens onze showroom of neem contact met ons op.

Bezoek onze showroom AFSPRAAK MAKEN