3 trends voor energiebesparing door zonwering in 2022

3 trends voor energiebesparing door zonwering in 2022

Boodschappen, benzine en de energierekening? Het wordt steeds duurder. Dan is het fijn als u kosten bespaart. Dit kunt u doen door het energiezuiniger maken van uw woning. Vaak wordt vergeten dat screens en zonwering een enorm zuinige werking hebben. Door de isolerende werking, bespaart u op een eenvoudige manier energie en kosten. Daarbij is het ook nog eens goed voor het milieu, niet onbelangrijk.

In dit blog gaan we in op de 3 belangrijkste trends.

Trend 1: solar oplossingen

Een screen of rolluik dat werkt op zonne-energie? De laatste jaren zien we interessante ontwikkelingen bij diverse merken. Een solar oplossing zorgt voor duurzame en energieneutrale screens en rolluiken. Het zonnepaneel is op het product bevestigd, waardoor het eigen stroom opwekt. Dit is subtiel ingebouwd, zo doet het niets af aan het uiterlijk van de screen of rolluik.

Bijkomend voordeel is dat er geen 220v stroomaansluiting meer nodig is. Het bevestigen van een stroompunt op kozijnen of in muren is verleden tijd. Lastig bereikbare plekken zijn nu ook opties om een screen of rolluik op te hangen.

Trend 2: nieuwbouwwoningen standaard voorzien van screens en zonwering

Nieuwbouwwoningen worden zo energiezuinig mogelijk gebouwd. Neem als voorbeeld de installatie van de warmtepomp. De pomp werkt op elektriciteit, waardoor er geen gas meer nodig is. In de winter zorgt het systeem voor opwarming van het huis en in de zomer heeft het een koelfunctie. Dus hoe warmer het binnen is, hoe harder de warmtepomp werkt.

Daar zit een belangrijke functie voor screens of rolluiken. Deze houden de warmte of kou namelijk buiten. De warmtepomp hoeft minder hard te werken om te verwarmen of te koelen. Het verbruikt minder energie en dat scheelt voor u in de kosten. Een belangrijke reden voor projectontwikkelaars om mee te nemen in de architectuur van nieuwbouwwoningen.

Trend 3: zonwering wordt meegefinancierd

Door de verhitte woningmarkt, blijven veel huiseigenaren zitten. Ze kiezen ervoor om hun huidige woning op te knappen. Door de lage rente breken ze de hypotheek open en verhogen ze het bouwdepot.

Men kiest voor een uitbouw met een tuinkamer voorzien van zip screens, rolluiken of zonwering. De verbouwing wordt uit het bouwdepot betaald. Uw woning stijgt namelijk in waarde door meer vierkante meters en een energiezuinige woning.

Bezoek onze showroom AFSPRAAK MAKEN