3 voordelen van screens en rolluiken in de winter

3 voordelen van screens en rolluiken in de winter

Wanneer de temperaturen in de herfst of winter dalen, dan zetten we de verwarming of kachel een tandje hoger. Maar met de stijgende energieprijzen, wilt u dit het liefst voorkomen. Dus is het slim om alternatieven te bekijken.

We zijn druk bezig met verduurzamen: zonnepanelen op het dak, spouwisolatie en warmtepompen zijn niet aan te slepen. Maar heeft u wel eens gedacht aan het isoleren van uw ramen? Hier komt vaak ontzettend veel kou doorheen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: rolluiken en screens. Lees de 3 voordelen in dit blog.

Rolluiken en screens hebben een Isolerende werking

Zo’n winters zonnetje dat zorgt voor warmte in huis? Dat is lekker. Maar zodra de zon onder gaat wordt het al snel een stuk frisser. Om dit te voorkomen is het slim om de rolluiken of screens te laten zakken. Zodra deze naar beneden zijn, dan zorgt dit voor een luchtlaag tussen het glas en de zonwering. Deze “vastzittende” lucht heeft een isolerende werking. Hierdoor heeft u minder kou-verlies bij de ramen. Dit scheelt aanzienlijk in de stookkosten.

Rolluiken en screens zorgen voor privacy in uw woning

Zit u ‘s avonds heerlijk op de bank onder een dekentje, dan voelt het niet prettig als passerende mensen naar binnen kijken. Hier hebben zonweringen ook weer een nuttige functie. Wanneer u een rolluik of screen naar beneden laat zakken, dan kijken voorbijgangers niet of moeilijker naar binnen. Met een tijdklok of lichtsensor, kunt u dit ook nog eens automatisch instellen.

Rolluiken en screens beschermen tegen laaghangende zon

Zo’n heerlijk winters zonnetje in huis, dat wordt in deze tijd gekoesterd. Toch kan het op z’n tijd ook hinder veroorzaken. Werkt u bijvoorbeeld thuis, dan is het vervelend als de zon op uw beeldscherm schijnt. Of u zit gezellig aan de keukentafel met samengeknepen ogen door de zon. Laat u een screen een stukje zakken, dan houdt u deze scherpe zonnestralen tegen. Het prettige is daarnaast dat de warmte van de stralen in huis blijft. Hoe minder we moeten stoken, hoe meer we besparen. En het is ook nog eens goed voor het milieu.

Bent u benieuwd wat rolluiken en screens voor u kunnen betekenen? Bezoek dan eens de showroom van Geers Zonwering of neem contact met ons op.

Bezoek onze showroom AFSPRAAK MAKEN