Dit zijn de 5 grootste voordelen van rolluiken

Dit zijn de 5 grootste voordelen van rolluiken

In de zomer vinden zonnestralen al vroeg in de ochtend een weg de slaapkamer in. Met veel lichtinval en temperatuurstijging tot gevolg. Eerder dan u zou willen wordt u wakker. Even baalt u van de kortere nacht, terwijl u nog zo had voorgenomen om uit te slapen. Te veel lichtinval in de slaapkamer kan als onprettig worden ervaren, net als de warmte. Dit is eenvoudig op te lossen door rolluiken te plaatsen. In dit blog beschrijven we 5 voordelen. 

1. Warmtewerend

Met de hete zomers in Nederland worden de kamers flink opgewarmd. Gevoelsmatig is het binnen net zo warm als buiten. Of soms zelfs nog erger. Een rolluik fungeert als ideale zonwering om de warmte buiten te houden. Door de rolluiken naar beneden te doen, blijft de temperatuur binnen aangenaam. 


2. Verduisterend

Stel u werkt in de nacht en slaapt overdag, dan is slapen in een lichte slaapkamer niet prettig. Natuurlijk doen gordijnen of plissees nuttig werk, maar om in een aardedonkere kamer te slapen is er maar één oplossing: rolluiken. Door deze naar beneden te doen, zorgt het voor volledige afsluiting en voorkomt het lichtinval.


3. Voorkomt geluidshinder

De buren die de groene bak buiten zetten of auto’s die langsrijden. Wilt u binnen minder last hebben van omgevingsgeluid, dan heeft een rolluik ook hierin een functionele werking. De rolluiken zijn namelijk goed geïsoleerd en ketsen het geluid terug. Naast warmte- en lichtwering dempt het dus ook het geluid van buitenaf. 

4. Zorgt voor energiebesparing

Ook in de winter hebben rolluiken een nuttige functie. Wanneer de schermen omlaag zijn, kan de warmte niet naar buiten. Daardoor hoeft er minder gestookt te worden, in deze tijd van hoge gasprijzen wel zo prettig. Veel type rolluiken werken bovendien op zonne-energie. Daardoor is stroom via het stopcontact niet meer nodig. Weer een mooi staaltje van energiebesparing.

5. Werkt inbraakvertragend

Iemand ongewenst het huis binnendringen? Dat is met goede sloten al een uitdaging. Laat staan met rolluiken, deze zorgen voor een extra buffer en werken inbraakvertragend. Om de simpele reden dat het inbrekers afschrikt. Bovendien hebben ze een anti-optilbeveiliging, waardoor ze van buiten niet omhoog geduwd kunnen worden. Krijgt u daar geen veilig gevoel van?

Hebben rolluiken uw interesse gewekt?

Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom. We geven u graag advies in het maken van de juiste keuze.