Dit zijn dé 3 trends in zonwering 2023

Dit zijn dé 3 trends in zonwering 2023

De verwarming in huis een graadje lager, een extra tochtstrip of gewoon een warme trui aan: we hebben er tegenwoordig veel voor over om de energiekosten zo laag mogelijk te houden. En dat is logisch, de inflatie raakt ons allemaal. 

We verwachten dat dit ook in 2023 door zal gaan. Daarom hebben we de belangrijkste trends voor zonweringen in kaart gebracht. De trends richten zich namelijk op energiebesparingen in zowel de zomer als winter. Een andere trend is dat we het buitenleven meer en meer omarmen. We hebben er drie op een rij gezet: 

Trend 1. Isolerende werking rolluiken in de winter

Bij zonweringen denkt u misschien al snel aan de functies in de zomer. Maar niets is minder waar. Zonweringen hebben ook in de winter erg veel nut. De reden? Ze hebben een isolerende werking, dit geldt voor zowel screens als rolluiken. 

Rolluiken vormen een uitstekende buffer voor wind, kou en regen. Daardoor blijft het in huis net een paar graden warmer, waardoor u minder hoeft te stoken. Ook screens hebben een nuttige functie wanneer zo’n winters zonnetje schijnt. Laat je de screen zakken, dan blijft er een warme luchtlaag tussen het glas en de screens zitten. Daardoor neemt de temperatuur in huis minder snel af.  

Trend 2. Warmtewering van alle ramen in de zomer

De zomers in Nederland worden warmer en warmer. Hierdoor is je woning minder makkelijk koel te houden. Hoe je dit alsnog voor elkaar krijgt? Door zonweringen te plaatsen die zorgen dat de zon buiten blijft. Daardoor hoef je het huis minder te koelen met bijvoorbeeld een airco of warmtepomp. Dat scheelt weer aanzienlijk in stroomverbruik.

Wist u dat de eerste zonnestralen binnenkomen aan de Noordoostzijde van het huis? Daarom plaatsen we voor steeds meer mensen ook hier zonweringen. De eerste warmte blijft daardoor buiten. Deze trend zal ook volgend jaar worden voortgezet. 

Trend 3. Buitenleven steeds belangrijker

De zonnige en warme dagen beginnen tegenwoordig eerder in het jaar en lopen langer door. Daardoor verlengen steeds meer mensen het buitenleven. Wanneer we dan op ons terras zitten, willen we het zo comfortabel mogelijk hebben. Pergola zonweringen en terrasoverkappingen zijn dan een welkome toevoeging.

Zonweringen en terrasoverkappingen zorgen voor veel comfort. Allereerst omdat het zorgt voor beschutting van de zon op piekmomenten. Maar mocht de wind opsteken of het in de avond koeler worden? Dan heeft u een heerlijk plek op uw terras gecreëerd.  

Wilt u meer weten over de trends voor 2023? Bezoek dan eens de showroom van Geers Zonwering of neem contact met ons op. 

Bezoek onze showroom AFSPRAAK MAKEN