Terugblik 2020

Terugblik 2020

Allereerst willen wij al onze klanten, leveranciers, partners en collega’s bedanken voor een bijzonder jaar. Gelukkig is het bij ons, naar omstandigheden, fantastisch verlopen. Ondanks COVID-19 hebben we veel klanten blij kunnen maken met nieuwe zonwering of een fraaie terrasoverkapping.

Ongeval

Wat een jaar 2020! Half januari kregen wij te maken met het ernstige ongeval van Han, eigenaar maar ook onze top-monteur met eindeloze ervaring. Han verzorgde samen met Dave de montage van een screen om de hoek en viel ongelukkig van de ladder. Een domper van jewelste, vooral voor Han zelf natuurlijk. Monteren voor het bedrijf en klussen in zijn vrije tijd was in één klap niet meer mogelijk.

Montage

‘Hoe gaan we dit oplossen met de montage’, dachten Ankie en ik vervolgens. We hebben een montageteam bestaande uit Han en Dave, waarvan Han letterlijk en figuurlijk wegvalt. Een aantal gesprekken met leveranciers, klanten en monteurs verder, zijn we uiteindelijk bij Joey en Marcel uitgekomen. Joey was beschikbaar op de maandag en dinsdag om Dave te helpen met de montage. Marcel had voor ons ruimte gemaakt in zijn agenda, zodat hij op de vrijdag Dave kon helpen met de montage. Nu de woensdag en donderdag nog. Uiteindelijk wilde Lars, de jongste zoon van Ankie en mijn “kleine” broertje, graag zijn steentje bijdragen en bereid om op die dagen Dave te gaan helpen. Weinig ervaring, maar alles kan je leren was/is ons motto. Binnen een paar maanden tijd hebben Dave en Lars zichzelf tot het “Dreamteam” uitgeroepen. Het draait fantastisch met zijn tweeën. Klanten zijn tevreden en samen hebben ze enorm veel plezier, ook niet onbelangrijk😊.

COVID-19

Dan denk je voorlopig alles weer op de rit te hebben, komt COVID-19 om de hoek zetten. Wat gaat dit voor ons als bedrijf betekenen? Zeker na de klap met het wegvallen van Han in de montage. De eerste zonnestralen van het jaar blijken traditioneel de opening van het zonweringsseizoen. In die weken loopt het vaak storm met bezoekers in de showroom voor zonwering, zodat zij met de echte hitte klaar zijn voor de zon. Waar het normaliter vol staat met klanten hadden we in twee weken tijd slechts twee klanten mogen ontvangen in onze showroom. Ankie dacht eraan voorlopig dicht te gaan, totdat er meer duidelijk komt. Ik dacht eraan om het voorlopig af te wachten en aan te kijken wat het voor gevolgen heeft. Uiteindelijk waren Ankie en ik tot de conclusie gekomen om de showroom, alleen op afspraak te openen. In combinatie met de eerste maatregelen vanuit de Overheid kwam er meer duidelijkheid bij mensen. Achteraf bleek dit de juiste zet te zijn geweest. Achter elkaar werden wij gebeld of gemaild voor afspraken in de showroom en zaten wij binnen no-time voor 2 weken vol. Deze drukte is tot zeker oktober aangehouden en hierdoor ligt onze planning qua montage nog steeds minimaal drie maanden verder.

Lars fulltime in dienst

Zoals eerder te lezen werkt Lars, sinds het ongeval van Han, meer uren bij ons in het bedrijf. Dit doet hij naast zijn studie. Lars hielp al jaren als bijbaantje mee in de showroom en deed onze administratie. Het is harstikke leuk dat hij ons wilde helpen met de montage en zo kan hij goed nadenken over hoe zijn toekomst eruit komt te zien. Uiteindelijk, wegens extreme drukte, hebben Ankie en ik samen met Lars besproken of hij wat meer wilde werken. Lars vindt met name de afwisseling leuk tussen kantoor en montage. Inmiddels werkt hij 4,5 dag voor ons. Lars is echt het MVA’tje (manusje van alles) van ons bedrijf en treedt vaak op als neutrale toeschouwer tijdens verhitte discussies tussen Ankie en ik. Wij zijn harstikke blij met hem en hopen dat hij nog jaren bij ons blijft werken. Al vinden wij het wel belangrijk dat hij het leuk blijft vinden en zich blijft ontwikkelen.

Monteur Dave

Dave is alweer jaren bij ons in dienst en altijd samen met Han op pad. Helaas is dat dit jaar even anders gelopen en kreeg Dave ineens drie nieuwe collega’s, waarmee hij de montage moest verzorgen. Dit was in het begin even wennen, aangezien Han de ervaring heeft en Dave jaren in de tuinbouw heeft gewerkt. Uiteraard heeft hij de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan, maar ineens op eigen benen staan is een grote verandering. Dave heeft dit zonder klagen gedaan en wij merken dat hij zich enorm heeft ontwikkeld dit jaar. We zijn ontzettend blij met de manier waarop hij dit heeft opgepakt en vinden het super dat hij voor ons bedrijf werkt. Inmiddels kunnen we Lars en Dave niet meer wegdenken uit ons bedrijf en hopen dat zij nog jaren voor ons blijven werken.

Han weer terug in de montage

We mogen van geluk spreken dat Han zeer voorspoedig is hersteld. In de loop van april was Han weer met enige regelmaat op de zaak aanwezig. Bij een aantal klussen ging hij zelfs alweer mee. Het delen van Han zijn ervaring is van grote waarde. Gedurende april is hij steeds meer gaan werken. Door de nieuwe situatie hadden wij ineens twee bussen op pad. Zo konden wij meer werk opleveren, dan dat wij de jaren ervoor deden.

In de zomer heeft Han geen vakantie genomen en veel werkzaamheden verricht, zodat wij qua montage niet stil zouden liggen. Inmiddels is Han alweer maanden aan het werk, ondanks dat hij nog steeds niet helemaal 100% hersteld is.

Joey en Marcel huren wij nog steeds in om de levertijd voor klanten te versnellen. Uiteraard willen wij onze kwaliteit waarborgen, dus plannen we voor iedere klant genoeg tijd in, zodat de monteurs echt de tijd hebben om het netjes op te leveren. Wij zijn Joey en Marcel dankbaar voor hun hulp.

Einde van een bewogen jaar

Al met al is het voor ons dus een bewogen jaar geweest in 2020. Maar ja, voor wie niet? Alles bij elkaar sluiten wij het jaar positief af. Het liefst zouden we dit even flink vieren met het gehele team en aanhang, maar helaas kan dit (nog) niet. Dit gaan we op een ander moment zeker inhalen en kijken met een positieve blik naar 2021.

Alex