Skip to main content

3 voordelen van zonwering via de app of smart home

3 voordelen van zonwering via de app of smart home

Wat hebben de televisie, verlichting en geluidsinstallaties gemeen? We kunnen ze bedienen met een afstandsbediening of app. Vrijwel dagelijks maken we er gebruik van.  

Ook zonwering is met deze ontwikkelingen meegegaan: het bedienen met een app of smart home. Maar wat zijn hiervan de voordelen? In dit blog lichten we het toe.

Voordeel 1: Op afstand zonwering aansturen

Zit u thuis in een online meeting, schijnt de zon op het beeldscherm. Voorheen moest u naar de zonwering toelopen om deze handmatig te laten zakken. Dit is tegenwoordig niet meer nodig. U kunt gewoon blijven zitten om vanaf uw werkplek de zonwering te laten zakken.  

Bent u op een zonnige en warme dag van huis weggegaan, maar vergeten de zonwering omlaag te doen? Dan kan het in huis wel eens warm worden. Hoe prettig is het om de zonwering op afstand te bedienen? Met een app is dit mogelijk.

Voordeel 2: Koppelen aan bestaand smart home systeem

Naast de apps heeft ook het smart home systeem zijn intrede gedaan. Dit biedt als voordeel dat u de zonwering op vaste tijden kan openen en sluiten. Schijnt de zon net wat te fel in huis? Ook dan gaat de zonwering automatisch naar beneden.

Een andere mooie ontwikkeling is de beweging sensor. Stel hem zo in dat wanneer u in de woonkamer bent, de zonwering automatisch opent. Een smart home systeem kan ook worden gecombineerd met andere klimaatregelaars, zoals de thermostaat. Hierdoor blijft de temperatuur in de betreffende ruimte optimaal.

Voordeel 3: Met de app regelen

Heb je meerdere zonweringen in huis? Dan heb je voor iedere zonwering een aparte afstandsbediening. De woonkamer, kantoor en slaapkamer, al snel heb je te maken met veel afstandsbedieningen.

Gaat de zon schijnen? Dan dient u deze afzonderlijk te bedienen. Maar waar ligt die afstandsbediening nu weer? Met gebruik van de app kunt u alles centraal regelen. Erg gemakkelijk, zeker in de tijd waarin we vrijwel alles doen met onze telefoon.  

Wilt u meer weten over een zonwering bediening via app of smart home? Kom eens langs in onze showroom en we demonstreren het gemak.