Skip to main content

5 voordelen van een tuinkamer

5 voordelen van een tuinkamer

Met een tuinkamer creëer je een verbinding tussen het huis en de tuin. Je kunt hem direct tegen de woning aan laten plaatsen of juist ergens in je tuin. Het zorgt voor extra leefruimte, meer wooncomfort en verbinding met de natuur. Ontdek in dit artikel nog 5 voordelen van een tuinkamer. 

Extra leefruimte

Soms heb je behoefte aan meer ruimte in huis. Vaak wordt er dan gedacht aan een uitbouw, maar dat is kostbaar en tijdrovend. Met een tuinkamer creëer je snel en effectief meer ruimte aan huis of op een andere plek in de tuin. Je kunt het naar eigen inzicht indelen en gebruiken. Denk aan een gezellige zithoek met een speelhoek voor de kinderen of juist een ruimte om je hobby uit te oefenen. Ook is het een ideale ruimte om te werken.

Natuurlijke lichtinval

Tuinkamers hebben over het algemeen een prachtige eigenschap: grote ramen of glazen wanden. Dit zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht en dat heeft een positief effect op ons welzijn. Het verbetert namelijk onze stemming en produceert meer vitamine D. Wie wil dat nou niet?

Verbonden met de natuur

We lopen er regelmatig aan voorbij, maar buiten in de natuur zijn brengt ons veel. Het zorgt voor rust, frisse lucht en tijd om even na te denken. Zo is het met een tuinkamer eenvoudiger om toch de verbinding met de natuur te leggen. Regen, wind of sneeuw? Met een tuinhuis zit je er droog, comfortabel en warm bij. 

Duurzaamheid en energie-efficiënt

Een tuinhuis is energie-efficiënt. De ruimte is namelijk opgebouwd uit hoogwaardige materialen en isolatietechnieken. Daardoor heeft het ook een positief effect op de energiekosten. De grote ramen bijvoorbeeld zijn ontworpen om warmte in de winter binnen te houden en in de zomer juist buiten te houden. 

Verhoogde waarde woning

Wanneer je een tuinkamer toevoegt aan je woning, dan zal je hier in eerste instantie zelf van genieten. Maar stel dat je het toch een keer wilt verkopen? Dan zorgt een goed gebouwde tuinkamer voor een aanzienlijke waardestijging van je huis. Het is dus ook een slimme investering en draagt bij aan een snellere, betere en hogere verkoop van je woning. 

Wil je weten hoe een tuinkamer jouw woongenot verhoogt?
Kom langs in onze showroom en laat je van goed advies voorzien.