Skip to main content

Alex nieuwe mede-eigenaar voor Geers Zonwering

Alex nieuwe mede-eigenaar voor Geers Zonwering

Sinds 1 januari dit jaar ben ik de nieuwe mede-eigenaar van Geers Zonwering, met het vooruitzicht dat ik het stokje ga overnemen van mijn moeder Ankie Geers. 

Ankie wordt dit jaar 60 jaar en wil de komende jaren gaan afbouwen. Maar de opwarming van het klimaat en de aantrekkende markt zorgen ervoor dat het alleen maar drukker wordt. Na 40 jaar fulltime werken en tegelijkertijd drie jongens te hebben opgevoed krijgt zij, met mijn komst, de kans om rustiger aan te doen en meer tijd voor zichzelf te hebben. 

Een nieuwe stap als ondernemer

Ik had altijd al de ambitie om ondernemer te worden. Alleen wist ik niet wat ik dan precies zou willen, totdat mijn moeder vroeg of ik haar stokje wilde overnemen bij Geers Zonwering. Ik werkte voorheen als lease-adviseur bij een autoleasemaatschappij en merkte dat ik graag mijn eigen beslissingen wil nemen. Na vorig jaar zomer wist ik het zeker en zijn we gaan praten over mijn toekomst binnen Geers Zonwering. Mijn karakter lijkt veel op dat van mijn moeder, dus we waren er snel uit. Na met mijn oom Han (mede-eigenaar), moeder Ankie en de accountant te hebben gesproken, hebben we besloten om vanaf januari 2019 met z’n drieën verder te gaan als eigenaren van Geers Zonwering.

Takenpakket

Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de verkoop, het inmeten op locatie en in de showroom en de bijbehorende administratieve handelingen. Ankie houdt zich nu meer bezig met administratieve taken, de planning en de verkoop in de showroom. In drukke tijden springt ze bij door naar klanten op locatie te gaan. Han is nog steeds verantwoordelijk voor de montage samen met onze monteur Dave.

Het werk is erg leuk en ik vind het fantastisch dat ik nu ondernemer ben. Ik merk dat ik enthousiast ben over het bedrijf en dit graag wil delen met klanten. Nu heb ik een bepaalde vrijheid en ik merk dat het werken minder energie kost, omdat het mijn eigen bedrijf is. De energie die ik erin steek krijg ik weer terug als ik het resultaat te zien krijg bij de klanten. 

De toekomst van Geers Zonwering

Han en mijn moeder zijn ook blij met hoe het nu gaat. Het is een mooi idee dat we het bedrijf voorlopig binnen onze familie kunnen voortzetten. De ambitie is om een klein, specialistisch bedrijf te blijven. Er is altijd ruimte voor verbetering en zeker voor mij, maar ik leer iedere dag weer wat nieuws. Samen met de kennis en ervaring van Han en Ankie zijn we een goed team. Wie weet wil de zoon van Han (15 jaar) in de toekomst ook in het bedrijf komen werken of zelfs eigenaar worden. De toekomst zal het leren. Wij zijn er in ieder geval klaar voor om de komende jaren de regio van mooie zonwering en terrasoverkappingen te voorzien! 

Zonnige groet, 

Alex van Noppen

 

Bezoek onze showroom