Skip to main content

De toekomst van het buitenleven: wat voegt een terrasoverkapping toe?

De toekomst van het buitenleven: wat voegt een terrasoverkapping toe?

De warmere dagen nemen de laatste jaren alsmaar toe. Hierdoor zijn we ook meer buiten gaan leven. Heerlijk natuurlijk, maar daardoor ervaren we ook meer ongemakken. Waaronder de zon die de hele dag op het terras schijnt en de warmteontwikkeling in huis.

Terrasoverkappingen gaan dit tegen en zorgen voor een aangenaam klimaat. Naast de praktische kanten, hebben ze nog meer voordelen. Lees ze in dit blog.

Extra ruimte aan huis

Met een terrasoverkapping creëert u een extra ruimte aan uw huis. Hierdoor wordt de woonkamer met de tuin verbonden. Wanneer u in deze ruimte zit, kunt u heerlijk genieten met uitzicht op de tuin. Maar ook met minder weer heeft het z’n functie. Werkt u bijvoorbeeld thuis? Dan is het een heerlijke plek om te werken. Al kan dat ook met een zonnetje natuurlijk.

Terrasoverkapping op maat

Heeft u interesse in een terrasoverkapping? Dan zijn er een aantal keuzes te maken in variaties: 

  • Buitenkamer van glas of lamellen
  • Schuifwanden of screens
  • Houten- of keralit zijwanden

Glazen terrasoverkapping

In de zomer kan de temperatuur op het terras flink toenemen. Met een terrasoverkapping kunt u dit prima reguleren. Door de zonwering dicht te doen en eventueel de screens aan de voorkant naar beneden, zorgt u voor een koele ruimte. Wanneer u de schuifwanden openzet? Dan ventileert u de ruimte en komt er frisse buitenlucht binnen.

In de winter werkt dit precies andersom. Dan zorgt een gesloten terrasoverkapping voor een aangename temperatuur binnen. Dat scheelt weer in stookkosten.

Lamellen terrasoverkapping

Met een lamellen terrasoverkapping bent u erg flexibel. Met het kantelen van de lamellen bepaalt u zelf hoeveel zon er binnenkomt. Ook wanneer er een paar druppels regen vallen, zit u heerlijk droog.

Wilt u ook uit de wind zitten? Met de screens of glazen schuifwanden heeft u hier geen overlast meer van. En of deze wand nu van hout is of kunstof? Hierin zijn diverse mogelijkheden.

Montage terrasoverkapping

Heeft u een mooi tuinontwerp laten maken? Dat vinden wij van Geers Zonwering alleen maar prettig. Door de vele mogelijkheden en eigen montage, kunnen we alles op maat maken. We richten een terrasoverkapping helemaal naar wens in. Hierin hebben we jarenlange ervaring opgebouwd.

Kom eens langs in onze showroom en we laten met trots onze projecten aan u zien.