Skip to main content

De voordelen van screens ten opzichte van andere vormen van zonwering

De voordelen van screens ten opzichte van andere vormen van zonwering

De zonnige dagen komen er weer aan. Iets om naar uit te kijken, toch? Alleen kan de zon ook weleens vervelend naar binnen schijnen. Heeft u hier last van en wilt u hier iets tegen doen? Dan is het belangrijk de juiste keuze te maken in zonwering. Screens zijn een uitstekende oplossing met vele voordelen. Ze zijn subtiel zichtbaar, houden de warmte buiten en kunnen een krachtige wind verdragen. 

Voordeel 1: subtiele kast en geleiders

Ben je op zoek naar een zonwering die niet al te zichtbaar is? Denk dan eens aan een screen. Deze wordt namelijk vaak op het kozijn gemonteerd. De geleiders zijn smal en het doek zit dicht tegen het raam aan. Omdat de kast op de gevel ook nog eens compact is, is de zonwering subtiel aanwezig. Dit komt de uitstraling van uw huis ten goede.

Voordeel 2: windbestendig

Niets is zo vervelend als een klapperende tuindeur wanneer het flink waait. Wilt u dit voorkomen? Kies dan voor onze screens, dan heeft u hier vrijwel geen last van. Aan het screendoek zijn ritsen gelast die vastzitten in de geleiders om klapperen te voorkomen. Deze zorgen er ook voor dat het doek nog strakker tussen de geleiders vastzit. 

Komt de wind opwaarts? Ook dan heeft een screen een voordeel. Het steekt namelijk niet uit bij de gevel of het balkon. Hierdoor kan het heel wat verdragen. Is de wind zeer krachtig? Realiseer wel dat een screen geen windscherm is. Het beste is, bij zeer krachtige wind, de screen in de kast te laten.

Voordeel 3: geen warmte binnen en meer privacy

De bovenstaande voordelen zijn allemaal prettig. Toch is het belangrijkste het buiten houden van de warmte en de scherpe zonnestralen in huis. Bijvoorbeeld wanneer u thuis werkt kan dit vervelend zijn.

Met een screen omlaag gaat niet direct het daglicht verloren. Ook een stuk privacy is met de screens gegarandeerd. Een voorbijganger kan niet zo eenvoudig naar binnen kijken, zonder dat het ten koste gaat van uw eigen uitzicht. Wel zo prettig.