Skip to main content

Dit maakt een lamellen overkapping zo geliefd

Dit maakt een lamellen overkapping zo geliefd

De zon steekt door de gekantelde lamellen uw buitenverblijf in, terwijl een heerlijk briesje over uw gezicht waait. Met een lamellen overkapping beschikt u over een buitenruimte waar het heerlijk vertoeven is. Het is misschien wel de chiqueste oplossing onder de zonweringen. Met de vele opties kunt u de ruimte ook nog eens echt eigen maken. Van glazen schuifwanden tot aan de achterwand in een duurzame houtsoort. 

Glazen schuifwanden

Wanneer u in de tuin of op uw terras zit, wilt u zo comfortabel mogelijk genieten van het buitenleven. Met de fraaie glazen schuifwanden kunt u in ieder jaargetijden alle kanten op. Wanneer de zon meer zijn intrede doet, zoals in de lente en zomer, zet u ze helemaal open. Hiermee creëert u een verbinding tussen binnen en buiten. En in de winter? Dan bieden de wanden bescherming tegen de kou, wind en regen. Zo heeft u toch uitzicht op uw tuin, terwijl u behaaglijk een kop koffie drinkt aan de eettafel.

Heaters in uw terrasoverkapping

Ook al voelt een lamellen overkapping als een extra woonkamer, het is nu eenmaal buiten.  Daardoor kan het ‘s avonds wel een stuk frisser worden. Dit is wat minder prettig als u met vrienden zit na te genieten van het diner. Heaters zijn dan de ideale oplossing om te plaatsen. Deze zorgen ervoor dat de temperatuur weer aangenaam is in de ruimte. Zo worden de gezellige gesprekken nog tot in de late uurtjes voortgezet. Je hebt er alleen de volgende ochtend wellicht iets meer last van. 

Sfeerverlichting in uw terrasoverkapping 

Nog een bepalende factor om een aangename ruimte te creëren? Dat is de verlichting en dan met name de RGB-verlichting. Hiermee zorgt u voor de perfecte ambiance. Zit u gezellig op uw loungeset aan een wijntje? Dan sluiten de rustgevende en warme kleuren uitstekend bij de sfeer op dat moment. Maar bij een feest zijn kleurrijke en levendige kleuren meer van toepassing. Voor iedere gelegenheid zorgt RGB-verlichting voor de juiste beleving.

Achterwand van Thermisch Essenhout

Warmte en verlichting bepalen de stemming in de ruimte. Maar is een fraai design ook belangrijk voor u? Denk dan eens na over de achterwand van de lamellen overkapping. Deze is verkrijgbaar in hoogwaardig Thermisch Essenhout. Hiermee krijgt de overkapping een natuurlijke, warme en chique uitstraling. Bovendien bevindt dit hout zich in de duurzaamste en hoogste klasse. Naast de levensduur van 25 jaar, is het esthetisch een aantrekkelijke keuze waardoor u de waarde van de woning ook verhoogt. 

Kantelbare lamellen

Het paradepaardje van de lamellen overkapping zijn de kantelbare lamellen. Het intelligente systeem dat hierachter zit, zorgt ervoor dat de lamellen zich aanpassen aan ieder weertype. Staat de zon vol op uw overkapping? Dan gaan de lamellen automatisch op een schuine kantelstand, waardoor het een aangename verkoeling biedt. En met een regenbui gaan de lamellen volledig dicht. Met ieder weertype zorgt het systeem voor de juiste werking. Deze optie is niet standaard van toepassing, maar dus wel mogelijk.

Al deze mogelijkheden maken de lamellen overkapping tot een unieke oplossing in zonwering.