Skip to main content

Dit zijn de 5 grootste voordelen van screens

Dit zijn de 5 grootste voordelen van screens

Geeft de KNMI code oranje af vanwege de extreme hitte op een zomerse dag? Dan zijn we vaak bezig met hoe we de warmte uit huis kunnen houden. Het is fijn om in een koele ruimte te kunnen vertoeven als het buiten 38 graden is. Zeker met kinderen. Maar hoe hou je deze warmte buiten? Denk dan eens aan screens. In dit blog beschrijven we de 5 voordelen.

1. De warmte komt maar moeilijk door screens heen

Staat de zon op het terras? Dan neemt de warmte automatisch toe. Normaal heeft dit ook direct invloed op de temperatuur in huis. Gebruikt u screens, dan wordt de hitte vakkundig buiten gehouden. 85% van de zoninval wordt namelijk gefilterd. Is de zon minder rijkelijk aanwezig? Met een afstandsbediening bepaalt u eenvoudig de mate van lichtinval in huis. Een ander bijkomend voordeel: voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken. Daardoor is privacy gewaarborgd. 

2. Sfeerverhogend voor de woning

Overweegt u een zonwering te plaatsen? Dan wilt u uiteraard dat deze functioneel is, maar ook dat het fraai oogt bij uw woning. Met screens zit het op beide vlakken wel goed. Zo zijn screens in vele kleuren te verkrijgen, dus volledig afgestemd op uw smaak. De favoriete kleuren: wit, antraciet, grijs en creme. Meestal wordt deze afgestemd op de kleur van de kozijnen. Wil je contrasteren? Dan is een volledig andere kleur ook aan te raden.

3. Geschikt voor iedere verdieping en raam

Het kleine raam bij het dakkapel, is dat wel geschikt voor een zonwering? Met screens is die kans zeker aanwezig. Deze zijn namelijk in veel maten te verkrijgen. Daardoor kun je iedere verdieping en ieder raam verduisteren. Weinig kans dat warmte het huis binnendringt. 

4. Zicht naar buiten blijft behouden

            Bent u iemand die direct alle gordijnen open doet nadat u wakker wordt? Dan vindt 
u lichtinval in de woon- of slaapkamer waarschijnlijk belangrijk. De vraag is of u dit niet weghaalt met een zonwering? Gaat u voor screens, dan is dit niet het geval. Door de open structuur komt veel licht binnen. Nog mooier is dat u zelf door de screens naar buiten kan kijken.

5. Onopvallende oplossing

Bent u blij met het buitenaanzicht van uw woning? Dan zit u niet te wachten op een 
opvallende zonwering. Gelukkig heeft de fabrikant van screens hier over nagedacht. 
De screens hebben namelijk weinig massa, waardoor dit strak wordt opgerold in een 
kleine kast. Deze valt daardoor minder op wanneer dit boven het raam hangt.

Heeft u door het lezen van dit blog interesse gekregen in screens? Bezoek dan eens de showroom van Geers Zonwering of neem contact met ons op. Van advies tot aan de montage: we helpen u met alles.