Skip to main content

Hoe knikarmschermen invloed hebben op het binnenleven 

Hoe knikarmschermen invloed hebben op het binnenleven 

Heeft u een prachtig terras, maar ligt het pal in de zon? Dan kunt u dit oplossen door het plaatsen van een knikarmscherm. Zo kunt u aangenaam genieten van het mooie weer.Maar wat biedt een knikarmscherm nog meer? Een fijn klimaat, energierendement, licht, comfort en gevoel binnenshuis. Zomaar wat voordelen van onze knikarmschermen.

Temperatuur regulatie

Is het dagen of zelfs weken achtereen mooi weer? Dan stijgen de temperaturen in huis. Meubels, vloeren en ander interieur worden flink opgewarmd. Hierdoor kan de temperatuur in uw woning flink toenemen. En dat is niet iets wat als prettig wordt ervaren. En zelfs het openzetten van de deuren en ramen heeft dan weinig nut. Waar kunt u dan nog verkoeling zoeken?

Met knikarmschermen daalt de temperatuur in huis, omdat de zonnestralen vakkundig buiten worden gehouden. Niets is zo lekker dan een koele ruimte tijdens warme dagen.

Energierendement

Vaak wordt er gedacht aan de voordelen op het terras met het gebruik van knikarmschermen. Maar ze hebben invloed op zowel buiten als binnen. Zijn de knikarmschermen in gebruik? Dan daalt de temperatuur in huis.

En wat als de temperatuur daalt? Dan is het gebruik van ventilatoren en airconditioning minder nodig. Dit leidt tot lagere energiekosten, en dat merkt u uiteindelijk in uw portemonnee. 

Lichtregulatie

Zit u aan de keukentafel of boven in uw kantoor te werken? Dan is niets zo vervelend als fel zonlicht op uw beeldscherm. Met de knikarmschermen uitgeschoven, heeft u hier niet langer last van.

Bovendien kunt u met het verstellen van de schermen de hoeveelheid binnenkomende licht zelf reguleren. Want een licht met veel licht is prettig, maar de felle zon is om bovengenoemde redenen minder fijn. 


Privacy en comfort

Temperatuur, licht en energie regulering, het zorgt uiteindelijk allemaal voor meer comfort in uw woning. Maar nog een aangename bijkomstigheid? Met knikarmschermen bedekt u de ramen zonder dat u het licht blokkeert.

Dit zorgt voor een aangename sfeer in huis. Ook kijken voorbijgangers niet zo eenvoudig naar binnen. Dat geeft een prettig gevoel van privacy in uw eigen woning.

Wilt u bespreken hoe dit voor uw woning werkt? Kom dan eens langs in onze showroom.