Skip to main content

Hoe screens zorgen voor energie-efficiëntie

Hoe screens zorgen voor energie-efficiëntie

Is het zonnig en warm weer? Dan zorgen screens voor een aangename verkoeling binnen. Maar wist u dat screens ook bijdragen aan de duurzaamheid van uw woning en in het algemeen? 

Het gebruik van screens biedt zo de nodige voordelen als onderdeel voor verduurzaming. In dit blog beschrijven we de 3 redenen: Van energie-efficiënte tot aan bescherming tegen UV stralen. U draagt bij aan een energiebewuste leefstijl en het scheelt in uw portemonnee.

Energie-efficiëntie

De zon die naar binnen schijnt terwijl u rustig aan tafel zit te eten? Dat kan als hinderlijk worden ervaren. Met screens is dit verleden tijd en bovendien zorgt het voor lagere temperaturen in uw woonkamer. 

Door deze lagere temperatuur hoeft u geen (of minder) gebruik te maken van een airconditioning, waardoor het energieverbruik wordt verlaagd. Bovendien is het in de winter precies andersom. Screens zorgen voor minder warmteverlies door de isolerende werking. 

Bescherming tegen UV-straling

We weten inmiddels dat veel zonnestralen niet goed zijn voor onze huid. Daarom beschermen we onszelf met zonnebrand of we gaan uit de zon zitten. Te veel zonnestralen (UV-straling) kunnen ook negatieve invloed hebben op uw interieur.

Door het gebruik van screens zorg je voor een beschermende barrière. Het laat namelijk alleen diffuus licht door. Meubels, vloeren en kunstwerken blijven de oude oorspronkelijke kleur en kwaliteit houden. Hierdoor gaat de levensduur omhoog. 

Duurzame materialen

Screens hebben veel voordelen op het gebied van duurzaamheid. Ook kunt u kijken naar hoe de screens zijn gemaakt. Er zijn screens die bestaan uit duurzame producten, zoals gerecyclede kunststoffen en natuurlijke vezels. 

Screens worden bovendien geproduceerd vanuit een milieuvriendelijke werkwijze. Daarnaast zijn ze vaak recyclebaar. Door te kiezen voor duurzame screens, draagt u bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk. 

Wilt u bespreken hoe dit voor uw woning werkt? Kom dan eens langs in onze showroom.