Skip to main content

Jaaroverzicht Geers Zonwering

Jaaroverzicht Geers Zonwering

Ineens is het december. Wat gaat zo’n jaar toch ongelofelijk snel voorbij. Het is dan ook altijd een mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar. 

Sinds de coronaperiode was het voor het eerst weer een jaar zonder de invloeden hiervan. Dat maakt het werk en het contact met de mensen natuurlijk weer een stuk leuker. Niet alleen voor ons, maar voor vrijwel iedereen. Ook wij gaan inmiddels weer terug naar een ‘normaal’ seizoen. 

Een ingewerkt montageteam

Het ‘normaal’ voor ons, daar kom ik straks op terug. Eerst wil ik starten met het montageteam: Lars, Han, Dave en Marcel (op de vrijdagen). Want wat hebben zij de eerste maanden van het jaar hard moeten werken. Het was druk en tot mei heeft het ontzettend veel geregend. Letterlijk in weer en wind moesten zij het werk uitvoeren. Daarna liet de zon zich pas echt zien. Dit regenseizoen herhaalde zich vanaf oktober tot nu, en ook in deze periode stonden ze er in weer en wind. 

Het is dan ook bijzonder prettig dat ons montageteam altijd vrolijk doorgaat om alle projecten te realiseren. Dit ging zo soepel, omdat ze goed op elkaar zijn ingespeeld. Dat is het grote voordeel van het werken met mannen die voor langere tijd aan Geers verbonden zijn. Ervaring doet veel en daar zijn we uiteraard erg blij mee.

Terug naar normale seizoenen

De vele regen heeft invloed op onze orders door het jaar heen. In corona tijd maakte de periode van het jaar niet uit. Het was structureel druk. Nu merken we dat de zon een bepalende factor is in wanneer mensen over een zonwering gaan nadenken. Als de zon laag hangt, of hij is voor een langere periode aanwezig, dan merken mensen pas dat ze een zonwering missen.

We kunnen daarom stellen dat we meer naar het ‘normale’ zijn teruggekeerd. De drukte is dus voornamelijk aanwezig tijdens de seizoenen, zoals de lente en de zomer. Natuurlijk vonden we de drukte door het jaar heen fijn, maar nu is er iets meer ruimte voor andere zaken. En ook daar worden we erg blij van. 

Efficiënter werken met WOUB

Nu is er bijvoorbeeld meer ruimte voor het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen. Werken via Word en Excel-lijsten heeft altijd gewerkt, maar kan efficiënter natuurlijk. Daarom stappen we over naar het WOUB-platform. Dit zorgt voor structuur in de showroom en de uitvoering, het brengt de foutgevoeligheid omlaag en zorgt voor efficiëntere afspraken en planningen. Zo kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. 

WKB-verplichting

De WKB gaat volgend jaar in. Dit betekent dat alles wat je met de klant bespreekt moet worden vastgelegd in een systeem. Beide partijen tekenen voor deze afspraken. Het is een controlemiddel om te zien of afspraken worden nagekomen. Per project wordt een dossier aangemaakt waar foto's van het opmeten en de montage in worden gestopt. Uiteindelijk brengt dit zowel de klant als onszelf verder, en daar staan we natuurlijk volledig achter. 

Moeder nog minder op de zaak

Nadat ik in 2019 mijn intrede heb gedaan in het bedrijf, was het de bedoeling dat mijn moeder een stap terug zou doen. In coronatijd lukte dit door de drukte niet helemaal, maar nu zitten we, sinds oktober, op 2 dagen. Het is erg fijn dat ze nu ook wat andere dingen naast het werk kan doen. 

Bijzonder project met screens 

Graag wil ik er nog één project uitlichten. Bij een appartementencomplex in Voorburg mogen we 65 screens monteren. Wat dit zo bijzonder maakt is dat mijn opa hier in 1992 al zonweringen heeft geleverd met zijn bedrijf. Een mooi stukje geschiedenis en bijzonder dat we hier 31 jaar later nog steeds actief mogen zijn.  

Tot slot wil ik iedereen hele fijne feestdagen wensen en bedanken voor het vertrouwen!

Warme groet,

Alex van Noppen