Skip to main content

Knikarmschermen en hun mogelijkheden om schaduw te creëren op uw terras

Knikarmschermen en hun mogelijkheden om schaduw te creëren op uw terras

Nu de zonnige periodes weer aanbreken, kunnen we heerlijk buiten zitten. Alleen de gehele dag zon op het terras is minder prettig. Daarom is het goed om hier iets aan te doen. Met de knikarm zonneschermen creëert u voldoende schaduwplekken.

Bij Geers Zonwering leveren we verschillende type knikarmschermen. Deze bezitten allemaal diverse mogelijkheden en opties. In dit blog gaan we hier nader op in.

Type modellen knikarmschermen

Geers Zonwering werkt samen met 3 verschillende leveranciers, waardoor u voldoende keuze heeft. Voorop staat dat de kwaliteit van de schermen hoog moet zijn. De schermen bevatten de volgende kenmerken: 

  • Volledige gesloten cassette voor het doek en de armen
  • Robuuste en stevige knikarmen en schermen
  • Slanke cassette waardoor het doek subtiel is weggewerkt

Mogelijkheden knikarmschermen

Hoeveel en waar u de schaduw op het terras wilt, kunt u zelf bepalen. Sommige type knikarmen rijken wel tot 3 meter uitval. Hierdoor ligt een groot gedeelte van een terras in de schaduw. 

Afhankelijk van de ligging van de schermen, zijn er mogelijkheden om aan de voorzijde een uitdraaibare volant toe te passen. Hiermee voorkomt u dat laaghangende zon in uw gezicht schijnt. En het knikarmscherm uitschuiven? Dat doet u tegenwoordig met een afstandsbediening of zelfs via een app. Met één druk op de knop zorgt u voor een schaduwrijke plek.

Verschillende designs knikarmschermen

Een effen grijze zonwering doek of met een streepjespatroon? Vele opties zijn hierin mogelijk. Net als de kleur van het frame. Hierin adviseren we dit goed af te stemmen met de kleur van uw woning. Daardoor creëert u een fraai geheel.

Natuurlijk heeft de kleur van de zonwering ook invloed op het tegengaan van de zon. Hoe donkerder het doek? Hoe minder warmte het terras bereikt en hoe krachtiger de schaduw op het terras.

Montage knikarmschermen

Het type knikarmscherm, de lengte of de kleur. Allemaal belangrijke factoren in de keuze van uw scherm. Minstens zo belangrijk is de montage, er komt namelijk veel kracht op de bevestiging van het scherm te staan. Daarom is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt.

Vooraf komt Alex langs om te beoordelen hoe het scherm gemonteerd kan worden, vervolgens past ons montageteam dit toe. Van het installeren tot het opruimen, regelen we alles tot in de puntjes. Daarna kunt u extra genieten van het aangename buitenleven.