Skip to main content

Markiezen die passen bij historische woningen

Markiezen die passen bij historische woningen

Heeft u een jaren 30-ers woning of nog ouder? Dan heeft de woning vaak een karakteristieke uitstraling. Het is ontzettend gaaf om dit karakter zowel binnen als buiten te behouden. Dit kan ook door te kiezen voor de juiste type zonwering. 

Om de unieke stijl van uw woning te versterken kunt u kiezen voor markiezen. Deze geven uw woning nét een beetje extra sfeer. Dit komt door de esthetiek van het type zonwering in combinatie met de functionele toepassingen. Lees er alles over in ons blog. 

Karakteristieke uitstraling van markiezen

Een historische woning heeft vaak een elegante uitstraling. Maar als u gebruik maakt van zonweringen, gaat dit dan weg? Het antwoord is nee. Met markiezen speelt u hier juist uitstekend op in. Ze voegen charme en stijl toe aan uw gevel.

U kunt de markiezen ook volledig op maat laten maken in de stijl van uw woning. Een effen grijze doek? Geen probleem. Toch voorkeur voor een patroon van donkerblauwe strepen? Ook daarin is van alles mogelijk. Het belangrijkste is dat de authentieke stijl van de woning bewaard blijft. Of beter, in de meeste gevallen zelfs verbeterd.  

Bescherming van interieur

In historische en authentieke woningen, is vaak een waardevol interieur aanwezig. Zoals meubels, schilderijen en houtwerk. Deze wilt u maar al te graag in goede staat houden. Wist u dat zonlicht dan een boosdoener kan zijn? Dit zorgt er namelijk voor dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit van uw interieur. 

Markiezen hebben dus ook een functionele werking. Het zorgt voor minder zon en UV- stralen in huis. Ook de warmteoverdracht vermindert, waardoor er minder verkleuring en schade aan uw waardevolle interieur optreedt. 

Flexibiliteit en functionaliteit van markiezen 

Markiezen hebben zich door de tijd heen doorontwikkeld. Ze zijn nog steeds handmatig te bedienen, maar tegenwoordig ook elektrisch. Dus houdt u van gemak? Regel dan de hoogte van de markiezen met de afstandsbediening.

Hierdoor kunt u de markiezen eenvoudig open of dicht doen, afhankelijk van de stand van de zon. Bepaal zelf de licht- en schaduwinval binnen iedere ruimte afzonderlijk. Bent u niet thuis en begint het te regenen? Dan is er geen probleem. Markiezen zijn hier goed tegen beschermd, waardoor ze het hele jaar door te gebruiken zijn.

Markiezen hebben dus een luxe uitstraling die past bij historische woningen. Ook de praktische kanten zijn erg prettig.