Skip to main content

Terugblik 2022

Terugblik 2022

Ieder jaar schrijf ik een terugblik. Waar het vorig jaar vooral over corona ging gaat het dit jaar over de oorlog in Oekraïne. Het zorgt voor stijgende energiekosten en een torenhoge inflatie.

Alles is duurder geworden. Gelukkig heeft dit (nog) geen invloed op ons bedrijf en hebben we in 2022 veel klanten blij kunnen maken met zonwering en/of een terrasoverkapping.

Droge zomer
De droge zomer dit jaar speelde voor ons een belangrijke rol. Er is in anderhalve maand geen regendruppel gevallen en dat merken we direct. In 2021 viel de zomer vooral in het weekend wat tegen, waardoor twijfelende consumenten de zonwering toch nog een jaartje uitstelde. Gelukkig komen ze dan uiteindelijk toch nog bij ons terug. Ook hierdoor is 2022 een goed jaar voor ons geworden.

Bewuste keuze voor Geers Zonwering
Door de coronaperiode en de hoge inflatie merken we dat klanten kritischer zijn geworden. Je kunt je geld tenslotte maar 1 keer uitgeven. We zijn een klein bedrijf met veel ervaring dat niet de ambitie heeft om veel groter te worden. Dat wordt door klanten als prettig ervaren. We geven eerlijk advies, onze aanpak is duidelijk en we staan bekend om de kwaliteit die we leveren. Ook de montage wordt door onze ervaren vakmensen professioneel uitgevoerd. Onze werkwijze en eerlijkheid is voor klanten veel waard, waardoor ze uiteindelijk voor ons kiezen. Daar zijn we enorm dankbaar voor, en ook in 2023 blijven we hard werken om dit voor elkaar te krijgen.  

Betrouwbaar en enthousiast team
Waar je bij veel bedrijven veel wisselingen in personeel ziet werken wij de afgelopen 2 jaar in hetzelfde team. Met dit team proberen we er alles aan te doen om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Dit is voor ons vanzelfsprekend, maar niet altijd de standaard bij elk bedrijf. Mijn moeder Ankie verzorgt de communicatie, de showroom en de administratie. De vaste club met onze monteurs Han, Dave en Lars regelen alle montageklussen. Zij worden nu al bijna 3 jaar ondersteund door Marcel en Joey, die we inhuren om ons te helpen met ons mooie werk. Zelf ben ik veel werkzaam in de showroom of op bezoek bij de klant thuis. Wij hopen ook in 2023 met dezelfde gezichten verder te gaan. Ik ben ontzettend blij met jullie, toppers!

Prijzen aantrekkelijk houden   
Helaas worden we ook geconfronteerd met hogere prijzen voor onze producten. Wegens het succes de afgelopen jaren kunnen we deels de verhoging zelf voor onze rekening nemen, zodat de prijzen voor onze klanten niet te hard stijgen. Uiteraard moeten we bekijken wat binnen onze mogelijkheden ligt om het aankomend jaar ook deels op te vangen.  

Positief naar 2023
We merken nu dat de tijd is aangebroken dat we echt zonder lockdowns kunnen genieten van de feestdagen. En ondanks alle economische ontwikkelingen zie ik het ook volgend jaar zonnig tegemoet. We gaan op dezelfde voet verder en hopen weer veel klanten blij te maken met ons advies en onze producten.

Dank aan iedereen die met ons, op wat voor manier dan ook, heeft samengewerkt het afgelopen jaar. We kijken uit naar een gezond, voorspoedig en succesvol 2023.

Namens Geers Zonwering wensen we iedereen een fijne feestmaand!  

Alex