Skip to main content

Waarom markiezen een uitstekende keus zijn

Waarom markiezen een uitstekende keus zijn

Overweegt u iets te gaan doen tegen de laaghangende zon? Dan is een zonwering de perfecte oplossing. Maar de keuze is reuze. Heeft u een statige woning of wilt u uw woning juist wat meer uitstraling geven? Dan zijn markiezen misschien wel de zonwering die u zoekt. In dit blog leest u meer over, zoals de levensduur, reiniging, weersbestendigheid en de kosten. 

Hoe lang gaat een markies mee? 

Dat is afhankelijk van externe factoren zoals de wind, regen, mate van onderhoud en reiniging. Aan het materiaal kan het in ieder geval niet liggen. Geers Zonwering werkt met de beste en kwalitatief hoogstaande merken. De markiezen die wij aanbieden zijn van hout of aluminium. Dat betekent in de regel dat de levensduur tussen de 10 en 20 jaar bedraagt. Onderhoudt u de markiezen goed? Dan is de levensduur uiteraard langer. 

Hoe reinigt u markiezen?

Zorgt u goed voor een product, dan gaat het product langer mee. Zo simpel is het. Dit is niet anders dan met markiezen. Maar hoe kunt u dit doen? 

  • Verwijder los vuil en stof met een zachte borstel
  • Maak schoon met lauw water of met een speciaal reinigingsmiddel voor markiezen
  • Spoel de markiezen af en laat ze goed drogen

Ga niet zomaar aan de slag met een reinigingsmiddel, maar win van tevoren informatie in. 

Kunnen markiezen tegen regen?

De markiezen van tegenwoordig zijn uitstekend bestand tegen regen. Ze zijn namelijk gemaakt van materialen zoals waterafstotende stoffen, aluminium en kunststof. Maar ook hier zit een voorwaarden aan natuurlijk. Laat u de markiezen in weer en wind en met harde regenval altijd uitgeklapt, dan wordt de kwaliteit minder. Markiezen kunnen dus regen verdragen, maar kunt u ze inklappen? Dan raden we dit altijd aan.

Wat kost een markies zonnescherm?

Dit is afhankelijk van de wensen. Welke afmetingen zijn de markiezen? Welk materiaal en welke stof gaan we gebruiken, hoe moet het gemonteerd worden, hoeveel heeft u er nodig? Zomaar een aantal factoren die invloed hebben. Door de kwaliteitsmerken waarmee wij werken en de professionele montage die wij garanderen zijn we misschien niet de voordeligste, maar weet u wel zeker dat u er jarenlang plezier aan beleeft.