Wat is de beste zonwering tijdens een hittegolf?

  • Home
  • Blog
  • Wat is de beste zonwering tijdens een hittegolf?

Wat is de beste zonwering tijdens een hittegolf?

Is het zo’n warme en klamme zomerse dag? Zo één dat de thermometer de 38 graden aantikt? Dan snakt u misschien wel naar een koele plek om even bij te trekken. Zeker wanneer u thuis werkt of het huishouden wilt doen.

Maar hoe houdt u deze warmte het beste uit uw huis? Hiervoor zijn diverse zonwering opties geschikt: van rolluiken tot aan knikarmschermen. In dit blog leest u de voordelen per zonwering oplossing.


Screens tegen een hittegolf 

Wilt u een fraaie buitenzonwering die ook nog eens goed de warmte buiten houdt? Dan is de screen een uitstekende oplossing. Door de screens te laten zakken, blijft het zonlicht buiten en voorkomt u een flinke temperatuurstijging.

De screen wordt strak tegen het raamkozijn of metselwerk gemonteerd. Doordat het een geweven glasvezeldoek is, heeft het een behoorlijke open structuur. Dat betekent dat u nog goed naar buiten kunt kijken wanneer deze omlaag is. En dat in een koele woning. 

Rolluiken tegen een hittegolf 

Een meer gesloten zonweringsysteem zijn de rolluiken. Deze zijn een kei in het buiten houden van warmte. Is het rolluik naar beneden? Dan blijft er koele lucht tussen de luik en het raam zitten. Daardoor blijft de temperatuur in huis aangenaam. 

Slaapt u het liefst in een pikdonkere slaapkamer? Ook dat is een typisch kenmerk van het rolluik, net als het reduceren van buitengeluid. De isolatiewaarde van het rolluik is namelijk uitstekend. 

Knikarmschermen tegen een hittegolf 

Een oplossing dat niet tegen het raam aan gemonteerd hoeft te worden zijn knikarmschermen. Naast verkoeling in het huis, krijgt u deze ook op het buitenterras. De knikarmen zijn voorzien van een krachtig doek tegen de zon en zijn eenvoudig te bedienen. Wilt u geen gebruik maken van het doek? Dan rol je deze weer eenvoudig terug in de cassette.  

Ook vaste constructies zoals een terrasoverkapping is een uitstekende optie. Het is bovendien een prachtige verlenging van uw woonkamer.

Welke oplossing het beste is voor uw woning? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de ligging, de grootte van de ramen en gewenste lichtinval. Laat u eens informeren en bezoek onze showroom. 

Wilt u een afspraak maken?

© 2023 Geers Zonwering | Disclaimer | Privacy policy | Cookie verklaring

Gerelateerde pagina's