3 trends in zonwering en terrasoverkappingen (2021)

3 trends in zonwering en terrasoverkappingen (2021)

Als specialist in zonwering houden wij de trends van dit moment nauwlettend in de gaten. Waar is veel vraag naar, welke vragen leven er bij onze klanten en hoe kunnen we daar goed op inspelen? In dit blog vertellen we meer over de trends van 2021. 

Trend 1. Terrasoverkappingen met glas

De grootste trend van dit moment zijn terrasoverkappingen met glas. En dat is niet verwonderlijk. Het zorgt voor een heerlijke beschutting tegen wind, regen en kou. Bovendien creëert een glazen wand een natuurlijke lichtinval en heeft u prima zicht om lekker naar buiten te kijken. Overdag genieten van uw groene gazon en ‘s avonds van de sterrenhemel en de maan. Bijkomend voordeel van een glazen overkapping: wanneer in de winter de zon doorbreekt, zorgt dit voor een heerlijk opgewarmde ruimte. Door de behaaglijke temperatuur voelt de visite zich snel comfortabel, maar ook als werkplek is het ideaal. Nog een fijne bijkomstigheid, door natuurlijke opwarming bespaart u energie. Is de ruimte te warm, dan kunt u prima ventileren door een raam open te zetten. Ook zonwering is een prima alternatief. Wij brengen advies uit over de kleur, de maten en onderhoud. 

Een bonustip: glazen overkappingen gecombineerd met aluminium kozijnen geeft een chique en strakke uitstraling. Deze zijn in diverse maten en kleuren te verkrijgen. Vooral de donkere kleuren zijn de trend van dit moment. Het zorgt voor een extra warme sfeer aan uw overkapping en woning. 

Trend 2. Wat is het verschil tussen screens en rolluiken? 

De warmte en het zonlicht in de zomer zoveel mogelijk buiten uw woning houden? Dat wilt u toch ook? Populaire oplossingen zijn screens en rolluiken. Wat het verschil is? 

Een screen is een verticaal scherm tegen uw raam aan gemonteerd, zonder uitstekende delen en voor ieder raam toepasbaar. Bepaal zelf met de bediening hoeveel licht u binnen wilt hebben. De doeken zijn zonwerend en reflecterend. Behoefte aan privacy? Dan doet u de screens helemaal omlaag. Van buitenaf kan niemand naar binnen kijken, maar u kunt wel lekker naar buiten kijken. Screens zorgen ervoor dat extreme hitte buiten blijft en dat het binnen een aangename plek is.

Ook rolluiken zijn ideaal om de zon buiten uw woning te houden. Maar dat niet alleen, het rolluik zorgt ook voor ander wooncomfort. Het werkt inbraakvertragend, in de winter is het energiebesparend en voor de slaapkamers is het ideaal om de ruimte te verduisteren. Rolluiken zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Vrijwel alles is mogelijk. 

Trend 3. Solar rolluiken 

De nieuwste ontwikkeling is de Solor rolluik. De motor van het luik werkt op zonne-energie. Zuinig en milieuvriendelijk. Naast de bekende voordelen zoals verduistering, inbraakwerend en isolerend, is het aansluiten met bedrading op een stopcontact verleden tijd. Alles is netjes weggewerkt. Het geïntegreerde zonnepaneel wekt zijn eigen stroom op en gebruikt wat strikt noodzakelijk is. Dit is zowel ecologisch als economisch. 

Bovendien werkt het geruisloos en is het veilig. En niet onbelangrijk, de Solar rolluik is stijlvol, eenvoudig te monteren en in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op of bezoek de showroom.

Bezoek onze showroom AFSPRAAK MAKEN