3 trends in zonwering voor 2021

3 trends in zonwering voor 2021

Graag spelen we alvast in op de trends in zonwering voor 2021. Wat zijn onze verwachtingen? We kijken hiervoor naar de huidige situatie in ons prachtige Nederland. We zien gelukkig een toenemend belang voor duurzaamheid en het milieu, daarnaast zien we een sterk groeiend aantal mensen thuiswerken en bereiden we ons voor op de steeds hogere temperaturen in Nederland.

Trend 1. Zonwering op zonne-energie (screens, rolluiken en markiezen)

Ook onze toekomstige generaties verdienen een schone aardbol. Daarom wordt steeds vaker gekozen voor zonwering op zonne-energie. Het zonnepaneel zorgt ervoor dat de accu wordt opgeladen. Het gebruik van netstroom is hierdoor niet meer noodzakelijk. Uiteindelijk heb je geen bedrading nodig, is het beter voor het milieu en op termijn ook nog goed voor de portemonnee. 

Trend 2. Complete terrasoverkapping met schuifwanden en zonwering

Door het toenemend aantal mensen dat (verplicht) thuiswerkt is er veel vraag naar complete terrasoverkapping met schuifwanden en zonwering. Het is eigenlijk een soort uitbouw/tuinkamer van de woning. Je creëert hierdoor een extra leefruimte in de woning, die ook gebruikt kan worden als werkplek. In het voorjaar geniet je van de eerste zonnestralen en in de hete zomer biedt de zonwering een geweldige (werk)plek in de schaduw. De terrasoverkapping is vrijwel het gehele jaar te gebruiken. Dat thuiswerken is zo slecht nog niet. 

Trend 3. Meer schaduw op het terras 

De zomers in Nederland worden ieder jaar warmer. Door zonwering met staanders en geleiders te plaatsen, is een grotere uitval mogelijk. Hierdoor creëer je dus meer schaduw op het terras. Zo geniet je ook tijdens een tropische zomer van een heerlijke behaaglijke plek in de tuin. Zonwering biedt perfecte oplossingen om grotere oppervlakte te voorzien van een prettige schaduw. We geven je hierin graag een oprecht en eerlijk advies. 

Meer weten over de trends in zonwering 2021? 

Neem gerust contact op of bezoek onze showroom. 

BEZOEK ONZE SHOWROOM     AFSPRAAK MAKEN