Screens of rolluiken...Waar kiest u voor?

Screens of rolluiken...Waar kiest u voor?

Komt u thuis na een zomerse dag en voelt het binnen net zo warm als buiten? Dat kan een stuk aangenamer. Wat dacht u van een koele woonkamer, geen zonnestralen meer op uw televisiescherm en een verduisterde slaapkamer? Screens en rolluiken zijn uitstekende oplossingen om dit te verhelpen. In deze blog lichten we beide opties toe.

 

Screens: voorkom lichtinval en temperatuurstijging

De zon en hoge temperaturen buitenshuis houden? Met screens bepaalt u zelf hoeveel licht er binnenkomt. Hoe minder licht, hoe lager de temperatuur in de ruimte. Wat ook prettig is, voorbijgangers kijken niet eenvoudig naar binnen. Terwijl u wel zonder problemen naar buiten kijkt. Dit zorgt voor de nodige privacy. 

Screens zijn er in verschillende maten en kleuren. Perfect afgestemd op de inrichting en uitstraling van uw woning. De screens zijn subtiel zichtbaar, omdat ze tegen het kozijn of metselwerk worden gemonteerd. Uw screens extra bestand maken tegen harde wind? De Zip variant biedt een uitstekende oplossing. Met een rits ingesloten in de zijgeleider is het een stevig geheel. Bovendien is het ook nog eens duurzamer dan de reguliere optie.

Rolluiken: meer dan alleen zonverduistering

Inbraakvertragend en energiebesparend? Rolluiken bieden deze extra’s naast optimale warmte- en lichtwering. Bovendien kan niemand naar binnen kijken. Alleen moet u de rolluik wel omhoog doen om zelf iets te kunnen zien. De slaapkamer is bij uitstek een ruimte voor het plaatsen van een rolluik. Het biedt volledige verduistering en heerlijke lage temperaturen om in te slapen. 

Rolluiken kunt u op twee manieren bedienen. Vanuit uw stoel of bed met een afstandsbediening of handmatig via een optrekband. Wist u dat motoren zelfs leverbaar zijn op zonne-energie? Geen stekkers meer in uw stopcontact, maar stroom opgewekt door de natuur. Nog meer energiebesparing? In de winter blijft de warmte binnen wanneer de schermen omlaag zijn. Daardoor hoeft u minder te stoken, dus extra fijn voor uw portemonnee. 

De voordelen van screens op een rij:

Zowel screens als rolluiken hebben meerdere voordelen. Een overzicht:

  • 85% van de zon wordt gefilterd
  • Sfeerverhogend voor uw woning
  • Geschikt voor iedere verdieping en raam
  • Zicht naar buiten toe blijft behouden
  • Onopvallend uiterlijk

De voordelen van rolluiken op een rij:

  • Volledige licht- en warmtewering
  • Voorkomt geluidshinder
  • Werkt energiebesparend
  • Is inbraakvertragend
  • Werkt elektrisch en/of op zonne-energie

Kiest u voor screens of rolluiken?

Wat is voor u de beste keuze? Beide opties zijn goed en hebben voordelen. Bedenk vooraf goed wat belangrijk is voor uw ruimte en huis. Hierin denken we uiteraard graag met u mee. 

Bezoek onze showroom AFSPRAAK MAKEN